Allt som händer runt mig!

Alla inlägg under januari 2015

Av Jossan Bergström - 18 januari 2015 20:39

Att alltid vara självsäker och nöjd över sin kropp hela tiden är omöjligt. Idag är en sån här dag där jag bara ser "fel" med min kropp. Men varför är det så? Jag tror att det är samhällets fel. Den får oss att tro att alla ska vara smala som en sticka och ha ett Sixpack. Men så att alla inte ser ut så, jag tillexempel. Det är bara att inse att alla ser olika ut, smala, stora,stora höfter, små höfter mm.
När jag har såna här dagar, tänker jag på allt bra med mig själv. Tillexempel att jag orkar bära 10 liters vatten hinkar utan problem. Lätta grejer, men det gör stor skillnad.
Man måste också komma ihåg att att är inget skamset att vilja ändra sig själv. Som jag, jag vill få starkare armar och starkare rygg. Men det som mest viktigt är att man gör det för sin egna skull. Inte för samhällets. Att veta det kan också vara svårt, men trycker du verkligen att dina lår är stora när du är själv hemma? Eller är det bara så när du är med andra människor? Det är frågor som du bör ställa dig först, innan du börjar ändra dig själv.

En annan grej man ska göra är att fylla sin närvaro med människor som uppskattar dig för den du är! Och pratar dig tillrätta om du gör fel, och stärker dig när du är nere.
Människor som inte gör det i din närhet, bör du göra dig av med. För i slutändan är det du som "straffas" för det.
Bara tro på dig själv, älska dig själv för den du är. Så kommer alla andra göra det också!

ANNONS

Mys

Av Jossan Bergström - 18 januari 2015 17:15

Ridningen idag gick så bra som den kunde gå. Valde att ta det lugnt idag, bara lite trav mest mys. Och han skötte sig galant! Inge krångel någonstans, inte ens när jag hoppade upp :)
Fick lov att gå på storavägen ändå idag, men det gick bra. Han var lite stirrig men annars gick det bra. För det var nästan inga bilar, inte som det brukar vara på söndagar. Med Sälen trafiken och allt.

Imorgon ska jag följa paneringen i ridning, och jag ska powerwalka och köra en tränings video. Och hinna göra läxor. Får se om timmarna räcker till imorgon :)

ANNONS
Av Jossan Bergström - 18 januari 2015 14:05

Nu är det tråkiga klart, mockningen alltså. Nu är det ridning som står på schemat efter en bekant har kommit och lämnat lite grejer. Idag ska jag gå den nya vägen ist för sandtaget. Känner inte gör att gå på storavägen idag.

Av Jossan Bergström - 18 januari 2015 11:00

 


Av Jossan Bergström - 18 januari 2015 10:45

Äntligen har gnistan kommit tillbaka! Nu tycker jag det är kul att gå ut i stallet och mocka, eller vad som behöver göras. Det är inget tvunget längre, och jag känner ingen trött känsla när jag går ut heller. Om ni förstår vad jag menar :)
För ridningen går som det ska, jag rider på roliga sätt, jag gör som jag vill. Och känner mig inte stressad. För jag vill verkligen ta vara på den här tiden med Fabian innan jag börjar på gymnasiet.

Men såklart finns det dagar då jag hellre stannade inne. Men det beror mest på att jag verkligen inga ridvägar! Har nu två stycken vägar och en åker. Och jag som rider ut mest tycker det är mindre roligt. Och det som är, att det kommer inte bli bättre med vägarna. För bönderna ska sätta potatis på åkrarna, och jag måste gå över åkrarna för att komma någonstans.
Så i sommar kanske jag flyttar både Fabian och Freke till kvarnåker för sommaren, då kan de gå ute och jag behöver jag ingen boxplats till dem heller. Men vi får se hur jag gör med Freke :)

Av Jossan Bergström - 17 januari 2015 20:28

ridninigen idag var inte helt som jag hade planerat. Valde ist att rids på en åker här i närheten, och känns genom honom i alla tre gångarter. Först fick han pulsa i skitt, och det gjorde han väldigt bra. Sen travade vi fram rätt så länge, så han blev lite trött ( fick pulsa snö samtidigt) men vi galopperade lite också, och det gick galant. Förutom att han var väldigt trött på slutet, men det är förståeligt. Han fick ju lov att pulsa samtidigt som han skitta, trava och galopperade.

vi var vackra i rött idag
Annars gick ridturen galant och han var snäll i hanteringen. Förutom när jag skulle sitta upp, då vägrade han stå still. Men jag tror det berodde på att resten av hästarna stod och försökte prata med honom. Men jag ska ändå träna på det, att han ska stå still vid uppsättning, både med sadeln och utan.
Kom hem och masserade honom som vanligt, och satt på honom ety täcke. Och tog in resten av hästarna.

Men denna lilla filuren tog sig in alldes själv! Hon öppnade hagen och så tittade jag ut så stod hon i sin Box. Hon stod själv i hagen så det var skönt!
Freke fick ingen promenad idag, för det är is överallt!! Och han ju inga skor, så jag vill inte riskera nått.

så här ser det ut just nu, ÖVERALLT! Blää
Imorgon ska jag försöka ta mig till sandtaget, men mamma sa att det kunde bli en till snöstorm i morgon :(
Får väl ta det som det kommer :)

Av Jossan Bergström - 16 januari 2015 18:21

Min träning idag gick jätte bra. Började med att cykla i 10 minuter, sen rodde jag i 10 minuter, 10 minuter på springandet och sen 5 minuter till på cykeln. Kändes i början i knäna när jag cyklade, men efter ett tag när jag började bli varm, så slutade knäna att värka. Tog kondition idag ist för att, ja jag ville det :)
Nästa träning som jag ska göra är på måndan, då ska jag köra en träningsvideo sen gå på en powerwalk med ninja. Men imorgon och övermorgon ska jag gå lätt med ninja.

Av Jossan Bergström - 16 januari 2015 16:16

blev inge klättring i sandtaget idag. Var jätte trött och slut efter jag kom hem efter jag hade gymmat, + Att jag har huvudvärk. Så jag la mig på soffan för att få huvudvärken att släppa, men den har inte gjort det än :(
Men ska i allafall gå ut och ta in hästarna nu, på med täcke på Fabian och Olle, och så ska de få lite fredagsgodis :)
Men i morgon följer jag planeringen som det ska. För jag tror huvudvärken beror på att jag inte har mina glasögon när jag läser och liknade. Så nån gång under nästa vecka ska jag till specsavers och kolls synen, och eventuellt fixa glasögon.

Försöker leva lite som det här mottot, tror att man får ut mer av sitt liv då!

Presentation


Allt Och Lite Till!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Ska jag blogga mer?
 Ja
 Nej
 Nej, du kan lägga ner bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Allt som händer runt mig! med Blogkeen
Följ Allt som händer runt mig! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se