Allt som händer runt mig!

Alla inlägg under januari 2015

Av Jossan Bergström - 8 januari 2015 14:46

Idag är sista dagen som jag är sjuk, har jag bestämt! För halsontet har försvunnit och febern är borta. så nu är allt jag väntar på är att min energi ska komma tillbaka. Jag tycker det faktiskt är lite läskigt att en enkel förkylning kan drabba en så hårt, att den kan dra ut all energi som man har i kroppen. Men men bara att ta ny tag och kasta sig upp i sadeln igen!


I natt har min lilla pöjk fått sovit själv i en box. Freke alltså. Han har skött sig väldigt bra, dock vart han lite förvirrad när han inte fick gå över till mor sin när vi gav kvällsfoder. För han brukar då gå över till Åna ( hans mor) efter kvällfodringen, för han står själv från han går in till dess. Men i går blev det inte så :)

Utan fick eget hö och mer vatten in i hans box och så fick han sova själv! Pappa sa i morse att det verkade som Freke inte brydde sig ett dugg över att han hade fått sovit "själv", han var lika hungrig ändå.

Andledningen att han har fått börja sova själv är att han är nu 8 månader gammal, och jag har läst runt och nästan alla säger att man ska börja avvänja fölet från märren vid 7 till 8 månaders ålder.  Så nu var det dags :)

Annars är Freke jätte snäll, visst får han lite spel i mellan åt. Han är ju inte ens 1 år än så jag förväntar mig inte att han ska vara som en 20 åring precis :)

Här var Freke runt 4 månader

Men man får på han grimma utan problem och man kan leda honom i grimma och grimskaft utan nästan några problem.

Täcke har han också fått provat och det är inte heller några problem att sätta på eller av längre. Han har dessutom varit vid en hovslagare, tyvärr var jag inte där, men både mamma, pappa och hovslagaren sa att han betedde sig utmärkt! Vilket var jätteskönt, för det är något jag vill. För det som jag själv vill mest med Freke är :

  • Han ska kunna ledas i grimskaft utan problem
  • Han ska sköta sig när man borstar och håller på med hovarna
  • Han ska ha respekt för mig, och jag ska ha respkt för honom
  • och han ska inte krångla när man lastar honom.

Såklart finns det fler saker som jag vill arbeta med, men de är dem främsta just nu. För då tror jag att får en bra, stabil häst. Som man kan lite på.

Det var lite uppdatering på Freke. Om ni undrar något eller har en fråga är det bara att ställa dem, så svarar jag så gott jag kan :)


ANNONS
Av Jossan Bergström - 7 januari 2015 13:55

nu är jag på väg att ge upp här! Varför ska det alltid hända något när jag ska börja rida och liknade? Nu har jag varit sjuk i nästan 4 dagar, och jag har försökt att göra saker i stallet men efter 5 minuter så hade jag ingen energi kvar alls. Därför har mina underbara föräldrar tagit hand om hästarna här hemma nu när jag har varit sjuk :)
Men idag känner jag mig lite bättre, men jag tror inte att jag inte ska till skolan i morgon, hellre att jag blir helt friskt!

ANNONS
Av Jossan Bergström - 5 januari 2015 13:28

Detta är vad jag vill göra denna vecka. Vi får se hur det blir med förkylningen och allt.

Av Jossan Bergström - 5 januari 2015 13:13

och ha häst är verken enkelt eller kul. Särskilt när man är så taggad på att rida och träna att det kliar i fingrarna. Fast jag har tur, har en fin far som båda mockat och tagit hästarna åt mig idag :)
Men det är så här när jag blir sjuk, jag blir verkligen sjuk på riktigt! Har just nu 38 graders feber, halsont och en täppt näsa. All min energi är bortblåst, och som mest orkar jag gå från soffan till toan. Ja, jag tycker synd om mig själv just nu!

Så Ser jag ut, inlindad i ett täcke och halsduk. Allt för att bota min förkylning!
Fast förhoppningsvis kommer energin snart krypandes tillbaka så jag kan gå ut och longera Fabian iallafall.

Av Jossan Bergström - 3 januari 2015 18:24

Nu har det nya året varit i 3 dagar, och det kunde börjat bättre är allt jag kan säga. Det är inget med hästarna att göra, bara det att jag har varit trött och slut, och haft ont i halsen. Har ont i halsen än..

Denna dag har varit en väldigt slö dag för mig, jag har mest suttit i soffan inlindad i ett täcke och frusit häcken av mig. Men jag har också mockat och kört in spån. Så lite arbete har nog skett idag. 


Mina nyårslöften i år är:

  • Ta vara på tiden, både med hästarna och vännerna. För man vet aldrig när tiden tar slut.
  • Planera bättre. Utan ordning i mitt liv, så blir det kaotiskt. 
  • Och till slut: Göra saker som gör mig glad!

Det kanske inte verkar som några extrema nyårslöften, men det är det för mig. Detta senaste halvåret har jag lagt mitt liv åtsidan. Jag har gjort vad jag har velat och inte tänkt på konsekvenserna. Jag har slaggat i skolan, och skitit i ridningen- Och jag förstår inte varför. För det är ridningen och hästarna som gör mig som lyckligast. Men i år, iår är det dags. Ta tag i mitt liv åter igen, och en del av det är att blogga mer. Så jag kan kolla tillbaka och se vad har jag gjort om dagarna. 

Presentation


Allt Och Lite Till!

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Ska jag blogga mer?
 Ja
 Nej
 Nej, du kan lägga ner bloggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Allt som händer runt mig! med Blogkeen
Följ Allt som händer runt mig! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se